Ligi viiskümmend last sai eile Eesti kodakondsuse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass
Eesti pass Foto: Raigo Pajula

Eile Estonia kontserdimaja kammersaalis toimunud pidulikul pereinfopäeval andis riigikogu aseesimees Laine Randjärv ligi viiekümnele äsja naturalisatsiooni korras Eesti kodakondsuse saanud lapsele kätte Eesti Vabariigi kodakondsustunnistused.

Randjärve sõnul on pereinfopäev oluline ja kaunis traditsioon, millega Eesti riik oma uusi kodanikke meeles peab. «On positiivne näha iga pereinfopäevaga järjest enam neid vanemaid, kes oma lastele Eesti kodakondsust soovivad,» ütles ta.

Ühtlasi ka üleriiklikku kodanikunädalat ja kodanikupäeva tähistaval üritusel oli kohal ligi 150 inimest, kellele Rahvusooper Estonia ooperikvartett esitas lastelaule läbi aegade. Samuti said huvilised piiluda 100-aastase teatrimaja telgitagustesse. Kokkutulnutele kõneldi vabas vormis ka Eesti kodakondsusest ja lastevanematele tutvustatati Eesti kodanikuks saamise praktilisi samme.

Pereinfopäev on osa Euroopa Kolmandate Riikide Kodanike Integreerimise Fondi, Kultuuriministeeriumi ning Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse Meie Inimesed poolt ellu kutsutud ja toetatud teavitusprojektist «Infoürituste korraldamine kodakondsuse taotlemise võimalustest».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles