Riia Maxima päästetöödel võetakse appi lammutusekskavaator

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled, küünlad ja Läti lipp Riia Maxima juures.
Lilled, küünlad ja Läti lipp Riia Maxima juures. Foto: SCANPIX

Läti päästeamet võtab Riia Maxima ostukeskusese päästetöödel appi lammutusekskavaatori, mis hakkab eemaldama ebastabiilseid kandekonstruktsioone, et päästemeeskonnad saaksid ohutult inimeste otsinguid jätkata, ütles Läti siseministeeriumi esindaja täna BNS-ile.

Siseministeeriumi kõneisiku Daiga Holma sõnul on kokku varisenud hoones teostatud mõõtmised lõpetatud ja need ei tuvastanud hoones vibratsiooni.

Niipea kui ebastabiilsed konstruktsioonielemendid on kõrvaldatud, jätkavad päästjad rusude läbiotsimist, lisas Holma.

Täna hommikul otsustas päästeamet kasutada ostukeskuse rusudest inimeste otsimiseks kontrollitud varinguid, et tagada päästjate ohutus.

Päästetööd Maxima ostukeskuses katkestati laupäeva õhtul, kui hoones toimus kolmas varing.

Tuletõrje- ja päästeteenistuse juht Oskars Abolinš ütles laupäeval pressikonverentsil, et neljapäeval kahes varingus kahjustada saanud alast on veel umbes 80 ruutmeetrit läbi otsimata. Kolmas varing hõlmas umbes 25 ruutmeetri suurust piirkonda, mida päästetöötajad ei olnud jõudnud veel läbi otsida.

Neljapäeva õhtul Maxima toidupoes toimunud varingutes sai viimastel andmetel surma 54 inimest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles