Eesti avab saatkonna Brasiilias järgmisel aastal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia lipp
Brasiilia lipp Foto: SCANPIX

Eesti avab suursaatkonna Brasiilia pealinnas Brasilias järgmisel aastal.

Eesti suursaatkonnas Brasiilias hakkab tööle neli inimest, lisaks suursaadikule veel üks dipolmaat ning kohapealt palgatud sekretär ja autojuht, ütles BNSile välisministeeriumi pressiesindaja.

Saakonna avamise esimesel aastal ruumide sisseseadmiseks tehtavate ühekordsete investeeringute, sealhulgas ka sisustuse, tehnika ja turvasüsteemide hangete suurusjärk sõltub tööruumideks renditavate ruumide suurusest ja seisukorrast, märkis pressiesindaja.

Alates käesoleva aasta töötab Portugali saatkonnas Brasiilias Eesti diplomaat Urmas Eigla, kelle tööülesandeks on valmistada ette diplomaatilise esinduse avamist. Tegemist on Eesti esimese diplomaatilise esindusega Lõuna-Ameerikas.

Eestil on Brasiilias kolm aukonsulit: Jüri Saukas São Paulos, Oskar Metsavaht Rio de Janeiros ja Flemming Rickfors Santoses.

Brasiilias suursaadik Eestis Vergniaud Elyseu Filho resideerub Tallinnas. Brasiilia saatkond Eestis on riigi esimene saatkond Balti riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles