Päästetöötajad otsivad Riia ostukeskusest ohvreid veel terve tänase päeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled ja küünlad Riias Maxima rusude juures.
Lilled ja küünlad Riias Maxima rusude juures. Foto: SCANPIX

Päästjad töötasid Riia Zolitūde mikrorajoonis asuva kaubanduskeskuse varemetes terve öö, kuid ühtegi hukkunut ei leitud, kinnitas Läti tuletõrje- ja päästeteenistuse pressiesindaja Viktorija Šembele uudisteagentuurile LETA.

Töid teostatakse aeglaselt ja tähelepanelikult.

Šembele prognoosi järgi kestab rusude läbikammimine terve tänase päeva.

Päästetöötajatel on jäänud Maxima territooriumist vaadata üle veel viimased 20 ruutmeetrit, rääkis siseminister Rihards Kozlovskis Läti raadiole. Ta pidas võimalikuks, et tööd õnnestub lõpetada tänase päeva jooksul juhul, kui ootamatuid varinguid enam ette ei tule.

Praegu viiakse töid läbi ehitise teises küljes, kuhu eile õnnestus eritehnika abiga tekitada avaus. Fassaadipoolsel küljel on olukord endiselt ähvardav, kuna konstruktsioonid on ebastabiilsed.

Kozlovskis kutsus üles mitte levitama kuulujutte sellest, nagu oleks Venemaa spetsialistide õigeaegne kutsumine aidanud päästa rohkem elusid. Pole vaja alahinnata meie päästetöötajate oskusi: varemetes töötas täpselt nii palju inimesi, kui oli võimalik.

Abi pakkus mitte üksnes Venemaa, vaid ka kolleegid Eestist ja Poolast.

Minister lisas, et kohtumeditsiini ekspertide sõnul saabus surm 52 inimese jaoks ootamatult – nad ei jõudnud mõista, mis üldse toimub.

Viimaste andmete järgi nõudis möödunud neljapäeval juhtunud varing 54 elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles