Läti juristid: vastutus varingu eest lasub linnavalitsusel

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad Riias Maxima supermarketi rusudes.
Päästetöötajad Riias Maxima supermarketi rusudes. Foto: SCANPIX

Advokaadibüroo ADVERSUS rõhutab, et oma territooriumil peab ehitusprotsesse kontrollima kohalik omavalitsus, täpsemalt selle ehitusosakond.

Nagu väidavad juristid, võivad omavalitsusega koostööd tegevad ettevõtted küll eksida, kuid see ei vabasta linnavõime vastutusest.

Büroo partneri Sandis Bertaitise sõnutsi on Riia Maxima ostukeskuse tragöödia süüdlasi veel vara välja kuulutada, vahendab Dienas Bizness.

Samas rõhutab jurist, et Riia linnaametnikel ei ole õigust veeretada vastutust projekteerijate ja ehitajate õlgadele, kuna just linnavalitsus on kõrgeim instants, mis kontrollib ehitustegevust Riias.

Konkreetsemalt vastutab projektide turvalisuse ja nende täpse järgimise eest linnavalitsuse ehitusosakond, rõhutab advokaadibüroo.

Ühtlasi vastutab ehitusosakond selle eest, et ekspluatatsiooni antud hooned oleksid vastavuses esitatud dokumentide ja normatiivsete aktidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles