Ivanov: 9. mai ühendab inimesi rahupäevana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Ivanov.
Sergei Ivanov. Foto: Peeter Langovits.

Vene muuseumi juhi ja endise riigikogu liikme Sergei Ivanovi sõnul peaks riik, mis on küll hakanud venelaste 9. mai võidupäeva tähistamisse suhtuma neutraalselt, mõtlema sellele, kuidas vähendada siinsete Vene inimeste isolatsiooni.

«Suurema osa inimeste jaoks Eestis tähendab 9. mai ju Teise maailmasõja lõppu ja võidupäeva,» ütles Ivanov venekeelsele Postimees.ee’le.

«Minu hinnangul on alates 2010. aastast muutunud võimude suhtumine 9. mai tähistamisse. Ajalehtedes, eesti ja vene keeles oli kättesaadav 9. mai ürituste kohta informatsioon sellest, kui palju inimesi käis surnuaial jne,» rääkis Ivanov.

Ivanovi sõnul on eestlastel ja venelastel palju ühiseid pühasid, nagu kiriklikud tähtpäevad – jõulud ja ülestõusmine.

«9. mai on Euroopa päev – Moskvas oli Merkel ja Moskvas oli Ilves. Kõik räägivad, et aset on leidmas muutused, USA ja Venemaa parandavad omavahelisi suhteid. Meil oleks aeg oma provintslike kompleksidega tegelema hakata ning püüda ühiskonna eri gruppide vahele silda ehitada,» rääkis Ivanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles