India abielupaar mõisteti süüdi teismelise tütre ja koduabilise jõhkras mõrvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tütre mõrvas süüdi mõistetud abielupaar Rajesh ja Nupur Talwar teel kohtusse.
Tütre mõrvas süüdi mõistetud abielupaar Rajesh ja Nupur Talwar teel kohtusse. Foto: SCANPIX

Hambaarstidest India abielupaari mõisteti eile süüdi oma teismelisel tütrel ja koduabilisel kõride läbi lõikamises ning täna tehakse teatavaks nende karistus, milleks on ilmselt surmanuhtlus. Paar süüdistab meediat valeinfo levitamises ja politseid saamatuses ning kavatseb otsuse edasi kaevata.

Paari 14-aastane tütar Aarushi ja Nepali päritolu koduabiline leiti mõlemad 2008. aastal läbilõigatud kõridega nende New Delhi äärelinnas asunud kodust. Topeltmõrv vapustas tervet riiki ning meedia on kogu protsessi pingsalt jälginud.

Protsessi jooksul on kõlanud mitmed erinevad versioonid juhtunust, millele omistatakse sageli seksuaalseid alatoone. Lisaks on süüdistatud politseid ebapädevuses ning meediat eelarvamuste tekitamises.

Süüdistaja nõudis abielupaarile surmanuhtlust, sest leidis, et tegu on erakordselt julma kuritööga, kinnitas kohtus viibinud sõltumatu advokaat Naresh Yadav. Meediat Ghaziabadi linnas asuvasse kohtusaali ei lubatud.

Süüdistaja R.K. Saini ise pole pärast süüdimõistvat otsust avaldanud, kas taotleb paarile surmanuhtlust või eluaegset vanglakaristust.

Uurijad oletavad, et Talwarid tapsid oma tütre Aarushi vihahoos pärast seda, kui leidsid ta 45-aastase teenriga ühemõttelisest poosist. Seega langeks kuritegu nn aumõrvade kategooriasse. Edukad keskklassi kuuluvad Talwarid puhkesid süüdimõistvat otsust kuuldes nutma ning vandusid, et esitavad apellatsiooni, sest neist on saanud politsei ebakompetentsuse ja meedia nõiajahi ohvrid.

14-aastane Aarushi leiti 2008. aasta mais ühel hommikul oma voodilt läbilõigatud kõriga. Tüdruku sõbrad meenutasid teda kui elavat ning edukat õpilast.

Esialgu süüdistas politsei perekonna teenrit Hemrajd, ent päev hiljem leiti maja katuselt ka tema surnukeha, sarnaselt tüdrukule läbilõigatud kõriga ning peahaavadega.

Seejärel arreteeriti Rajesh Talwari assistent ning veel kaks läheduses töötanud teenrit, kes olid Hemraj sõbrad, ent tõendite puudumisel vabastati nad peagi.

Vihast vastukaja tekitasid juhtumi puhul väited, et 14-aastane tüdruk oligi lõtvade kommetega, sest suhtles poistega ning viibis mõnikord öösiti oma sõprade pool. Samuti tõstatusid küsimused rikkama keskklassi ning nende sageli muulastest teenrite suhete kohta.

Juurdlus oli äärmiselt kohmakas – politsei ei isoleerinud kuritööpaika ning leidis teise surnukeha alles 24 tundi pärast esimest, mistõttu 2010. aastal uurimine lõpetati. Põhjuseks toodi puudulikud asitõendid.

Talwarid soovisid aga uurimise jätkamist ning nõudsid, et tapjad saaks oma karistuse. Kohus otsustas juhtumiga edasi tegeleda ja jõudis seekord ka süüdimõistva otsuseni, ainult et see polnud ilmselt selline nagu Talwarid ootasid.

Prokurör on nentinud, et Talwaride vastu ei olnud mingeid materiaalseid tõendeid ning juhtum tugines ainult asjaolule, et nemad olid teadaolevalt viimased, kes mõrvatuid elusana nägid.
Juhtumi kallal on oma mõistuse proovile pannud paljud India tugitoolidetektiivid ning iga teadaolevat fakti juurdluse kohta on meedias innukalt lahatud.

Paari kaitsnud tipptasemel kriminaaladvokaat Rebecca John teatas, et kaebab otsuse kindlasti edasi ning ei puhka enne, kui Talwarid on süüdistustest päästetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles