ELS taotleb rahvaloendusel ka lemmikloomade üleslugemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maksu- ja tolliamet

Eesti Loomakaitse Selts (ELS) saatis statistikaametile ja valitsusele pöördumise taotlusega küsida 2011. aasta rahvaloendisel inimestelt ka lemmikloomade arvu leibkonnas.

ELS märkis pöördumises, et praegu puudub Eestis igasugune ülevaade koerte ja kasside arvu kohta Eestis.

Loomakaitsjate sõnul on koerte ja kasside arvu teadasaamisel tulevikus võimalik efektiivsemalt hulkuvate loomade tekkimist ennetada ning koostada erinevaid uurimustöid vastavatel teemadel.

Vastavalt loomatauditõrje seadusele korraldab kohalik omavalitsus koerte ja vajaduse korral ka teiste lemmikloomade üle arvestuse pidamist.

«Kahjuks näitab ELS-i praktika, et enamusel omavalitsustel antud ülevaade puudub, arvestuse pidamisega ei tegeleta ja loomapidajad ei ole oma loomi omavalitsuses registreerinud. Kasside registreerimise kohustus enamuses omavalitsustes puudub. Seetõttu on ilmselgelt võimatu kasvõi ligikaudselt nimetada koerte ja kasside arvu mistahes piirkonnas või kogu Eestis tervikuna,» nentis ELS.

2011. aastal toimub rahvaloendus Eesti alal üheteistkümnendat korda. Varasemad loendused on toimunud 1881., 1897., 1922., 1934., 1941., 1959., 1970., 1979., 1989. ja 2000. aastal. 2010. ja 2011. aastal toimuvad rahva ja eluruumide loendused enamikus maailma riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles