Sünnitusmajas valesse perre antud mees sai kohtult kopsaka valuraha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja sündinud väike poiss tänapäeva Jaapani sünnitusmajas.
Äsja sündinud väike poiss tänapäeva Jaapani sünnitusmajas. Foto: SCANPIX

Jaapani kohus määras täna 38 miljonit jeeni (277 000 eurot) valuraha mehele, kes anti imikuna sünnitusmajas valele perekonnale.
 

Mees sündis 1953. aastal ning kuidagi ajas haiglapersonal sassi, kes on tema ema. Imikuna valesse peresse antud mees kinnitab, et segaduse tõttu pidi ta üle elama palju raskusi, mis poleks muidu tema ellu kuulunud.

Mees, keda ta oma isaks pidas, suri, kui poiss oli kaheaastane, mistõttu noormees oli hiljem sunnitud õppima õhtukoolis, sest pidi end elatama tehases töötamisega ning hiljem sai temast transporttööline.

Valuraha nõudnud mehe bioloogiliste vanemate juurde sattunud laps sai aga rahulikult ülikoolis käia. Tema kolm nooremat venda leidsid aga, et miskipärast ei sarnane ta sugugi neile ning avastasid 2009. aastal DNA-testi abil, et tegu ei olegi nende bioloogilise sugulasega.

Haiglaandmete abil leidsid nad oma tegeliku venna 2012. aastal ning kaebasid sama haigla kõik koos ka kohtusse. Valurahaks nõudsid neli venda 250 miljonit jeeni.

Kohtunik Masatoshi Miyasaka vähendas valuraha suurust, ent kinnitas, et mõistab probleemi ning mehe emotsionaalset valu ja tunneb talle kaasa.

Mehe bioloogilised vanemad olid 2012. aastaks juba surnud ning tal ei avanenud kunagi võimalust nendega tutvuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles