Saarts: IRL võib Reformi sotside vastu välja vahetada

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Peeter Langovits

Politoloog Tõnis Saarts peab võimalikuks, et IRL püüab järgmiste riigikogu valimiste eel Reformierakonnalt valijaid ära võtta ning moodustab pärast valimisi võimuliidu sotsidega.

Saarts selgitas Vikerraadio saates «Uudis+», et Eerik-Niiles Krossi kampaania Tallinnas tõstis IRLi nii-öelda tegijate hulka, kuid samas meenutas politoloog 2011. aasta valimisi, kus IRL tegi samuti jõulise kampaania ning sai valimistel võrdlemisi hea tulemuse, kuid umbes poole aasta pärast oli partei reiting langenud taas umbes kümne protsendi jagu, vahendas ERR uudised.

«IRLile tunduvad olevat valimiste-eelsed populaarsusesööstud väga iseloomulikud ja siis mõni aeg pärast valimisi hakkab reiting langema,» tõdes ta.

Üks võimalus koalitsiooni lagunemiseks ja Reformierakonna opositsiooni jätmiseks oleks Saartsi hinnangul see, kui IRL moodustaks koalitisooni sotsiaaldemokraatidega.

«Stsenaarium, mis võib olla isegi tõenäoline, on see, et IRL läheb koalitsioonist ära, ükski opositsiooniparteidest enne valimisi ei ole nõus Reformierakonnaga koostööd alustama ning viimane jäetakse üksi valitsema ja kui IRLi taktika 2015. aasta valimisteks hakkab olema selline, et võimalikult palju valijaid Reformierakonnalt ära tõmmata ja pigem mängida sellele, et teha uus koalitsioon sotsidega, siis see stsenaarium oleks IRLile väga hea,» kirjeldas politoloog.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles