Politsei: kiiruskaamerad on sõidukitel hoo maha võtnud

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera
Kiiruskaamera Foto: Andrus Eesmaa

Kiiruskaameratega varustatud maanteelõikudel ei kipu autojuhid enam gaasipedaali ülemäära vajutama, ütles politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna arendusbüroo juht Margus Kotter.

«Seda võib testimisperioodi järgi öelda, et kiirused on läinud madalamaks ja see ongi kiiruskaamerate eesmärk,» rääkis Margus Kotter ETV hommikuprogrammis «Terevisioon», vahendas ERRi uudisteportaal.

Eile, kui Tartu maanteele paigutatud kiiruskaamerad registreerisid kiiruseületajaid esimest päeva ametlikult, fikseeriti 73 lubatud sõidukiiruse ületamise juhtu.

Rääkides kolmekuuse testimisperioodi jooksul registreeritud ligi 29 000 kihutajast, ütles Kotter, et seda statistikat ei maksa tõsiselt võtta.

«Iga inimene tahtis proovida, kuidas sähvatus käib, testisid oma autot või seadistasid oma kruiisi,» selgitas saatekülaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles