Vene inforünnakud Leedu vastu on intensiivistunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Leedu riikliku julgeolekuteenistuse (VSD) sõnul on Venemaa viimastel nädalatel intensiivistanud inforünnakuid riigi ja selle institutsioonide vastu.


Leedu riikliku julgeolekuteenistuse teatel on osa inforünnakutest ka äsja Vene telekanalis NTV näidatud saade, milles väideti, et VSD kogub prostituudi teenuseid kasutades kompromiteerivat informatsiooni Leedu juhtkonna ja ärimeeste kohta, vahendas uudisteportaal 15min.lt.

«Riiklik julgeolekuteenistus ei kommenteeri reeglina välismeedias (eriti Vene meedias) kajastatavat. Neile, kes on viimaste nädalate arenguid jälginud, on selge, et Vene telekanali saade on osa Leedu ja selle institutsioonide vastu suunatud inforünnakutest. Antud juhul ärgitatakse Vene telekanali saates uurima Leedu riikliku julgeolekuteenistuse «kuritegelikke» operatsioone,» teatas VSD avalduses.

Uudisteportaali kohaselt edastas Kremlile lähedaste isikute omanduses olev telekanal NTV (Leedus NTV MIR) esmaspäeval, et arvatav endine prostituut süüdistas Leedu riiklikku julgeolekuteenistust kompromiteeriva materjali kogumises Leedu juhtkonna, poliitikute ja ärimeeste vastu.

Tema väited olid enam kui kümme aastat vanad, kuid ta süüdistas VSD-d ka värskemates kuritegudes, vahendas 15min.lt.

Leedu on alates juulist Euroopa Liidu eesistujariik ning võõrustab neljapäeval ja reedel Vilniuses Euroopa Liidu idapartnerluse tippkohtumist. Leedu võimuladvik on korduvalt mõista andnud, et riik on viimastel kuudel langenud Venemaa surve alla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles