Läti peaminister teatas tagasiastumisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis Foto: EPA

Läti peaminister Valdis Dombrovskis teatas kolmapäeval pärast kohtumist president Andris Bērziņšiga valitsuse tagasiastumisest seoses kümnete inimeste elu nõudnud Riia poevaringuga.


«Ma teatan, et võtan tragöödia eest poliitilise vastutuse ja astun peaministriametist tagasi,» ütles Dombrovskis.

«Tragöödiat [Maxima poe varingut] ja sellega seotud asjaolusid arvestades on vaja valitsust, millel oleks parlamendis enamuse toetus ja mis suudaks riigis tekkinud olukorra lahendada.»

Dombrovskis tänas Läti elanikke toetuse eest ja palus vigade pärast vabandust.

«Ma tahan tänada Läti elanikke toetuse eest ajal, mil me tegime tööd rahandus- ja majanduskriisist jagusaamiseks, et aidata Lätil kasvuteele naasta. Ma palun vabadust asjade eest, mis ei õnnestunud. Ma usun tõesti, et vaja on uut valitsust, millel oleks parlamendienamuse toetus ja mis oleks suuteline uue usaldusmandaadiga olemasolevad probleemid lahendama,» sõnas ta.

President Bērziņš soovitas lätlastel pöörata pilgud tulevikku, ja teatas, et 4. detsembril koguneb riiklik julgeolekunõukogu Maxima tragöödia tagajärgi ja edaspidiseid samme arutama.

Riia Maxima kaubanduskeskuse katus varises 21. novembril sisse. Õnnetuses sai surma 54 inimest.
 


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles