Laar: kaitsekulutuste vähendamine oleks praegu hullumeelsus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõduri varustus.
Sõduri varustus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Käimas oleva Gruusia sõjalise konflikti valguses oleks poliitik Mart Laari hinnangul hullumeelsus vähendada nii kaitsekulutuste osakaalu kui ka sisejulgeoleku tagamiseks eraldatud summasid järgmise aasta riigieelarves.


Vaadates Venemaa agressiooni Gruusia vastu, mille eesmärgiks on järjest selgemate märkide ning avalduselt kohaselt seaduslikult valitud presidendi ning valitsuse võimult kõrvaldamine ning asendamine Moskvameelse nukuvalitsusega, oleks hullumeelsus asuda vähendama kaitsekulutuste osakaalu riigieelarves, kirjutab Isamaa ja Res Publica poliitik Mart Laar oma blogis.

Sama kehtib tema sõnul ka sisejulgeoleku tagamiseks vajalike summade kohta.

Laar leiab, et ka kõige parema tahtmise korral pole praegu võimalik nõustuda hetkel esitatud eelarve piirsummadega ning Eesti kaitsekulutuste osakaalu ei tohi vähendada, vaid see peab jääma vähemalt eelmise aasta tasemele.

«Kuna selgeid probleeme on eelarve piirnumbrites ka teistel aladel - näiteks hariduse alal välja pakutud ei taga Eestile jätkusuutlikut arengut, ignoreerides ühtlasi koalitsioonileppes kokkulepitut - tuleb uues olukorras võimalikud valikud tõsiselt läbi vaadata, välistamata ka poliitiliselt ebameeldivaid lahendusi nagu mõne ilusa lubaduse täitumisaja edasilükkamine,» leiab poliitik.

Tema sõnul kuulub selliste ettepanekute tegemine igas riigis peaministri kompetentsi ja teisiti ei saa see olla ka Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles