Järelevalve tuvastas mereakadeemias rahaprobleemid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Mereakadeemia
Eesti Mereakadeemia Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Haridus- ja teadusministeeriumi teenistuslik järelevalve tuvastas, et Mereakadeemia rektor Heiki Lindpere pole taganud kooli raha õiguspärast ja otstarbekat kasutamist.

Minister Aaviksoole esitatud 15-leheküljeline kriitiline õiend on kokku võetud tõdemusega, et Lindpere ei ole taganud õppeasutuse raha õiguspärast ja otstarbekat kasutamist ning akadeemia stabiilsust, vahendab Õhtuleht.

Etteheited puudutavad nii õppeasutuse halvasti korraldatud asjaajamist kui ka eelarvedistsipliini rikkumisi.

«Olen selle õiendi osas pöördunud advokaadibüroosse erapooletu arvamuse saamiseks,» räägib Lindpere. Ta on lubanud ministeeriumile anda vastuse 3. detsembriks ja tunnistab, et asjad on keerulisemad, kui ta oskas arvata.

Tänaseks on akadeemia rektor kutsutud ministeeriumi aru andma ning Lindpere loodab, et Tartus käik toob ministeeriumi ja õppeasutuse vahelisse vastasseisu selgust. «Õiendis on ainult ühekülgsed süüdistused. Mind soovitakse millegipärast poriga üle valada,» väidab Lindpere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles