Rahvaliidu sisevõidujooks on taas viigis

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliit.
Rahvaliit. Foto: : kollaaž Katri Karing

Rahvaliidu Järvamaa maakonnaühenduse volikogu otsustas eile ülekaalukalt toetada partei ühinemist Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga, misjärel pooldab ühinemist kuus ja vastu on sama arv erakonna piirkondlikke ühendusi.

Erakondade ühinemist toetas eile 24 ja iseseisvalt jätkamist 5 Järvamaa rahvaliitlast, ütles erakonna peasekretär Tarvo Sarmet.

Tänase seisuga on erakondade ühinemist juhatuses ja volikogus heakskiidetud ühinemislepingu alusel toetanud 6 Rahvaliidu maakonna-ja linnaühendust. Vastu on olnud samuti 6 maakonnaühendust.

Sarmeti sõnul võib märgata, et kui mõni ühendus kiidab erakondade liitumise heaks, siis ülekaalukalt, samas kui vastupidised otsused tulevad reeglina pärast tasavägist heitlust.

«Ühinemist pooldavates maakondades on toetus olnud pigem ülekaalukas. Samas on mitmetes suurtes maakondades, nagu Viljandimaa ja Valgamaa, tulnud iseseisvalt jätkamise otsus napi enamusega.»

Tema sõnul võivad paljud eelmainitud piirkondade delegaadid hääletada kongressil vastavalt südametunnistusele ja olla ühinemise poolt.

«See lubab jätkuvalt arvata, et erakondade ühinemine saab ka Rahvaliidu kongressi toetuse.»

Järvamaa piirkond valis eile endale ka uue esimehe, kelleks sai Koeru vallavolikogu esimees Himot Põldver.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles