Kindlustusandjad: esimeses kvartalis registreeriti viimaste aastate avariiderekord

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimeses kvartalis registreeriti viimaste aastate rekordarv avariisid.
Esimeses kvartalis registreeriti viimaste aastate rekordarv avariisid. Foto: Liis Treimann

Keeruliste talveolude tõttu oli liikluskindlustuse esimese kvartali 2010 kahjude arv viimase viie aasta suurim. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes oli õnnetusi poole rohkem, selgub Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) turuülevaatest.

Fondi andmetel registreeriti ligi 9800 liiklusõnnetust, mis ületas eelmise aasta numbrit 50 protsendi võrra.

Eriline ilmastik aga leevendas õnnetuste tagajärgi: kvartali juhtumite hüvitiste summa kasv oli 29 protsenti. Veel eelmise aasta hea kahjuajaloo mõjul langes keskmine päevamakse 12 protsendi võrra.

Keskmine kindlustushüvitis vähenes aastaga 14 protsenti ehk 21 074 kroonini. Esimese kolme kuuga kindlustati esmakordselt 5 985 sõidukit, mis on 7,3 protsenti vähem eelmise aasta sama perioodi väärtusest. Samuti vähenes ligi 3 protsendi võrra pidevalt kindlustatud sõidukite arv.

LKFi juhatuse esimehe Kristjan Niinemaa sõnul oli möödunud kvartal liikluskindlustuses erakordne.

«Näiteks oli veebruari liiklusõnnetuste arv 90 protsenti suurem eelmise aasta veebruariga võrreldes. Seltside tehniline kahjum oli kvartalis kokku 40 miljonit krooni,» ütles Niinemaa.

LKFi kahjuennetuse valdkonna juhi Erik Ernitsa andmetel on liiklusõnnetuste põhjuste sisemise jaotuse suurimaks muutuseks teeandmiskohustuse eiramisega kaasnenud õnnetuste suur kasv.

«Tõenäoliseks põhjuseks olid siin lumeoludest põhjustatud kitsamad sõiduread ja piiratud nähtavusest põhjustatud peateele ettesõit,» lausus Ernits.

Alates veebruarist alustasid kaheksa Eestis tegutsevat kindlustusseltsi LKFi kahjude käsitlemist.

Muutus lihtsustab kindlustamata või tundmatute sõidukitega põhjustatud liiklusõnnetuste kannatanutel menetluse alustamist neile tekitatud kahju korvamiseks.

LKF on seaduse nõudel kindlustusandjate poolt asutatud ühing, mille peamiseks ülesandeks on täita liikluskindlustuse garantiifondi rolli ning hallata liikluskindlustuse registrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles