Ansip: ma pole kultuuriministri kohta veel kellelegi pakkunud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansipi hinnangul on probleeme autode maksustamisega mitmeid.
Peaminister Andrus Ansipi hinnangul on probleeme autode maksustamisega mitmeid. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Andrus Ansip ütles, et tagasiastumisest teatanud Rein Langist vabaks jäävat kultuuriministri portfelli kellelegi veel pakkunud, kuid mõne inimesega on sel teemal räägitud küll.

Ehkki meediast on potentsiaalse uue kultuuriministrina läbi käinud näiteks Kaja Kallase, Tiina Loki, Valdo Randpere, Imre Sooääre jt nimed, ei ole Ansip oma sõnul kellelegi siiski pakkkumist teinud.

«Praegu on meil kultministriks Rein Lang, kes on teatanud, et esitab tagasiastumisavalduse esmaspäeval riigikogu ees. Enne, kui ta lahkunud on, pole justkui kohane uut ministrit otsida,» rääkis Ansip. «Kui kadunuke alles mõtleb lahkumisele, keegi pole haudagi kaevanud, on kohatu hakata talt sussi jalast kiskuma ja tema vara jagama. Ootaks veel pisut.»

Samas tunnistas ta, et mõtteid tal on ja mõne inimesega on sel teemal räägitud. «Tavapäraselt selles staadiumis on need jutud stiilis: kui peaks vajadus tekkima ja ma pöörduksin sinu poole, siis mis sa sellest arvaksid. Nii et kui praegu keegi ütleb, et talle pole pakkumist tehtud, siis on see tõsi. Ma ei ole kellelelgi pakkumist teinud,» märkis Ansip.

«Otse loomulikult on uue ministri leidmine peaministri ülesanne. Reformierakonna siseprotseduurid nõuavad, et ministrikandidaadile annaks heakskiidu ka erakonna juhatus,» selgitas Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles