Ansip: Dombrovskis oli tugev peaminister

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis eile vahetult pärast kohtumist presidendiga, kui ta ootamatult teatas, et paneb ameti maha.
Valdis Dombrovskis eile vahetult pärast kohtumist presidendiga, kui ta ootamatult teatas, et paneb ameti maha. Foto: EPA

Peaminister Andrus Ansip ütles Läti valitsuse tagasiastumist kommenteerides, et tal on väga kahju, sest Valdis Dombrovskis oli tugev peaminister.

«Valdis Dombrovskisoli hea peaminister Lätile, hea partner Eestile. Ta oli tugev peaminister, tõi Läti sügavast kriisist välja, Läti rahandus on praegu eeskujuks enamikule Euroopa Liidu liikmesriikidest,» lausus Ansip valitsuse pressikonverentsil. «Minu meelest Valdis Dombrovskise ajal Läti poliitilised erakonnad saavutasid ka suurema sõltumatuse, Läti oli Dombrovskise ajal poliitiliselt väga stabiilne,» kiitis Ansip.

«Ta oli tugev peaminister, mul on kahju, et minu hea partner ja hea sõber otsustas tagasi astuda,» jätkas Ansip.

«Keegi ei oska näha teise inimese hinge, aga selliste tragöödiate puhul on ilmselt loomulik, et iga inimene, kellel mingi vastutus, analüüsib, kas tema on teinud kõik endast oleneva, et õnnetust ära hoida,» arvas ta.

«Ma austan Valdis Dombrovskise otsust ja loodan, et Läti saab üsna pea uue peaministri,» lisas ta.

Läti peaminister teatas eile pärastlõunal tagasiastumisest seoses 21. novembril toimunud Riia Maxima kaubanduskeskuse katusevaringuga, milles sai surma 54 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles