Mõne tunniga annetas Gruusia põgenike toetuseks 40 inimest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma kodust põgenev Gori linna elanik.
Oma kodust põgenev Gori linna elanik. Foto: AP / Scanpix

Eesti Punane Rist hakkas täna koguma annetusi Gruusias sõjapiirkonnast põgenenud inimeste toetuseks ning mõne tunniga tegi oma annetuse 40 inimest.

Pangad hakkasid annetusi vastu võtma täna hommikul ning esimese nelja tunni jooksul on Eesti Punase Risti esinaise Riina Kabi sõnul sellele arvele laekunud 17 536 krooni.

«Põgenikud, kes tulevad Gorist ja Abhaasiast, need inimesed on vaja majutada. Samuti on neile vaja esmatarbevahendeid, karjuv vajadus on hügieenivahendite järele,» rääkis Kabi, milleks on kavas raha kulutada.

Eestis kogutud raha saadetakse Punase Risti komiteele, kes selle Gruusiasse edasi saadab. Kabi sõnul on Rahvusvahelise Punase Risti komitee esindajad ka juba kohapeal ning nende andmetel on maatasa tehtud Gori linnast põgenenud ligi 15 000 inimest. Abhaasiast tulevate põgenike arv pole veel selge.

Gruusia relvakonfliktis kannatanute toetuseks saab teha annetusi Eesti Punasele Ristile märgusõna all «Gruusia relvakonflikt» kogumiskontole 1180001436 Hansapangas ja 10220039608010 SEBs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles