Mereakadeemia ajutiseks juhiks saab prorektor Roomet Leiger

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Mereakadeemia
Eesti Mereakadeemia Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mereakadeemia ametist vallandatud rektori juhi kohused võtab üle akadeemia praegune arendusprorektor Roomet Leiger.

Mereakadeemia rektori Heiki Lindpere lepingu erakorraline ülesütlemine jõustub reedel ja sellest päevast täidab akadeemia juhi kohuseid Leiger, ütles haridusministeeriumi kõrghariduse ja teaduse asekantsler Indrek Reimand Postimehele.

Reimandi sõnul on praegu tähtis see, et rektori lahkumise järel jääks kõrgkooli alles allkirjaõiguslik isik. Millal ja kuidas õppeasutusele uus juht leitakse, selgub hiljem.

Heiki Lindpere käis täna Tartus haridus- ja teadusministeeriumis koolis tekkinud olukorra kohta selgitusi andmas.

«Ta käis täna haridusministeeriumis ja me oleme kohtunud ka varem. Kahjuks ei tulnud tähtajaks tema selgitusi. Täna oli tal kaasas pakk pabereid, mille ta meile üle andis. Kahjuks ei ole me jõudnud neid veel üle vaadata. Varem on ta meile teatanud, et ta kavatseb vastata 3. detsembriks, mis meid ei rahuldanud,» lausus Reimand.

Heiki Lindpere ütles täna Postimehele, et ta ei kommenteeri seda teemat.

Haridusminister Jaak Aaviksoo ütles täna erakorraliselt üles mereakadeemia rektori Heiki Lindpere töölepingu õppeasutuses avastatud rahaprobleemide ja valeandmete esitamise tõttu.

Haridusministeerium avastas mereakadeemias läbi viidud teenistusliku järelevalve käigus hulgaliselt eelarve- ja finantsdistsipliini rikkumisi. Muu hulgas esitas akadeemia valeandmeid ja fabritseeritud dokumendi.

Valimiskogu valis Heiki Lindpere mereakadeemia rektoriks 2010. aasta oktoobris ning rektoriametisse asus ta 2011. aasta algusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles