Pevkur: Keskerakonna töötute registreerimine on osa valimiskampaaniast

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Hanno Pevkur
Justiitsminister Hanno Pevkur Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul ei saa ta hästi aru, miks alustas Keskerakond registreerimata töötute kohta andmete kogumist ning peab seda osaks valimiskampaaniast.

Keskerakonna büroo alustas eile üle-eestilist kampaaniat, mille käigus soovitakse saada teavet töötutest, kuid riigi poolt töötuna mitte registreeritud inimestest ning viia info nende kohta peaminister Andrus Ansipi ja sotsiaalminister Hanno Pevkuri lauale.

Minister Pevkur ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et ei saa kampaaniast ja Keskerakonna käitumisest hästi aru. Ta lisas, et temani on jõudnud jutud, et tegemist on valimiskampaania osaga.

Ta tuletas meelde, et talvel külmetati lauluväljakul tuhandeid töötuid, et saada üks hea foto. Minister ütles, et kui Keskerakonna koostatud nimekiri temani jõuab, siis tuleb ministeeriumil välja selgitada, palju neist inimestest on tegelikult siiski tööl, saavad abiraha või on lapsepuhkusel.

Pevkur ütles, et näiteks on mingi hulk inimesi välismaal tööl ja mingi hulk inimesi ei soovigi end töötuks registreerida.

Minister tuletas ka meelde, et lisaks töötukassa arvudele paneb statistikaamet uuringute põhjal kokku ka niinimetatud tegeliku töötuse numbri. Pevkuri sõnul ei ole erinevused statistikaameti ja töötukassa numbrites väga suured, viimasel ajal on see olnud umbes 1,5 protsenti.

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson ütles, et peab täiesti kohatuks sotsiaalminister Hanno Pevkuri halvustavat seisukohta Keskerakonna algatusele registreerida registreerimata töötuid.

«Keskerakond juhib oma algatusega tähelepanu valitsuse võimetusele luua töökohtade tekkeks soodsat majanduskeskkonda ning lahendada töötute olukorda,» märkis Simson.

«Sotsiaalminister püüab töötute probleemi olematuks teha, kui nimetab Keskerakonna algatust valimiskampaaniaks.»

Simsoni sõnul tunnevad sarnaselt Keskerakonnaga muret töötute olukorra pärast viimasel ajal juba ka pangajuhid, sest töötuskindlustushüvitise kaotanud pikaajaliste töötute hulk kasvab pidevalt.

«Möödunud aastal kustutati ametlikust töötute registrist sanktsioonidega 26 000 inimest,» selgitas Simson. «See tähendab, et neid inimesi ministri jaoks enam töötuna ei eksisteeri, kuid neil pole ka tööd.»

«Sotsiaalminister eelistab probleemidele lahenduste otsimisele naeruvääristada poliitilisi oponente ja kõiki töö kaotanud inimesi,» märkis Simson.

«Keskerakond leiab, et heitunute juurdekasv ja väljarände hoogustumine võib sobida ministrile ametliku statistika ilustamiseks, kuid mitte Eesti ühiskonnale tervikuna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles