Kulupõlenguid oli tänavu mullusest kolmandiku võrra vähem

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõlengu kustutamine.
Kulupõlengu kustutamine. Foto: Lõuna-Eesti Päästekeskus

Päästeamet on saanud sel aastal ligi 1200 väljakutset kulupõlengutele, mis on ligi kolmandiku võrra vähem kui mullu sama ajaga.

Eelmisel aastal kogunes mai alguseks 1800 väljakutset ning selleks ajaks sai kulupõlengute hooaeg ka läbi. Looduse abiga võib see minna nii ka sel aastal.

«Viimaste päevadega jääb sõite kulupõlengutele aina vähemaks. Ilmad on olnud võrdlemisi soojad ja niisked, uus rohi hakkab igalpool peale kasvama,» selgitas päästeameti pressiesindaja  Marek Simulman.

Kulupõlengute hooaeg sai sel aastal täie hoo sisse aprilli keskel, kui päästjatele tehti päevas ligi 50 väljakutset seoses maastikutulekahjudega.

Sellel aastal on olnud Simulmani sõnul mõned juhtumid, kus lõkkest süttib kulu. «Tuld on võtnud ka mitu kõrvalhoonet, aga olukord on palju parem kui möödunud aastatel. Eks iga-aastane rääkimine,  kontrollreidid ja trahvid on inimesi mõtlema pannud,» arvab Simulman.

«Tundub, et talgukampaaniad avaldavad ka mõju - inimesed on leidnud mõistlikumaid viise maade korrastamiseks, kui kulu põlema panemine,» lisas päästeameti esindaja.

Päästeamet on igal sügisel teinud aktiivselt teavitustööd, soovitades inimestel kevadiste kulupõlengute vältimiseks heinamaad ja koduõued niita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles