Vene jurist: arusaamatu, kust saab Öine Vahtkond 60 000 valijat

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Seredenko
Sergei Seredenko Foto: Peeter Langovits

Öise Vahtkonna liikmeid nõustanud jurist Sergei Seredenko suhtub leigelt vahtkonna aktivistide plaani valida vene kogukonna liidrite nõukogu.


«Seda ettevõtmist on võrreldud Eesti Kongressiga. Sellel aga kulus aasta, et välja anda valijate nimekiri. Eesti Kongressil oli konkreetne eesmärk – võimu võtmine riigis. Neil olid ka vahendid- raha väliseestlastelt jne. Neil (Öise Vahtkonna aktivistidel – toim) pole aga mingeid vahendeid ja kõige olulisem- neil puudub see, mille nimel rabada. Valitakse 500 paremat välja ja siis mis saab? Haaratakse riigis võim? Mis on väljund?» oli Seredenko Den za Dnjomiga rääkides skeptiline.

«Nad püüavad lahendada vene kogukonna juhtimise küsimust. Alustada tuleks miljonist. Sama vene kogukond aga suhtub neisse ilma erilise entusiasmita,» jätkas Seredenko.

Kommenteerides seda, et liidrite valimisel võiks vahtkondlaste meelest osaleda 50-60 000 inimest, märkis Seredenko, et ei taipa, kuidas peaksid potentsiaalsed valijad valimistest üldse teada saama. «Ma ei saa aru, kes need inimesed on? Seisan Lasnamäe turul ja siis? «Ahoi rahvas, astuge läbi, siin on teile valijakaart»? Aga need, eks turul ei käi...?» oli Seredenko hämmeldunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles