Skonto Būve juht: ehitusministeeriumi puudumine Lätis on absurdne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade sissevarisenud ostukeskusele Riias Zolitūde mikrorajoonis.
Vaade sissevarisenud ostukeskusele Riias Zolitūde mikrorajoonis. Foto: SCANPIX

Lätis ei vastuta ehitusvaldkonna eest ükski ministeerium ja see on absurdne, kinnitas ehitusfirma Skonto Būve juhatuse esimees Guntis Ravis.

Ravis ütles intervjuus uudisteportaalile Lozare.lv, et ehitus vajab oma ministeeriumi.

Firmajuht rääkis, et mõningate ehitusvaldkonda puudutavate teemadega tegeleb majandusministeerium, mõningatega regionaalarengu ministeerium ja lisaks ka transpordiministeerium.

«Kõik vastutavad ja samas ei vastuta keegi. Seetõttu juhtub globaalseid ja strateegilisi vigu. Ma ei mäleta paraku ühtegi ministrit, kes oleks ehitusvaldkonda süvenenud.»

Oma sõnul on ta Skonto Būve olnud alati vastu ülemäärasele liberaliseerimisele ja riikliku kontrolli
vähenemisele.

Pole mingit vahet, kas kehtib uus või vana seadus, kui vastutus jaguneb ära mitme ministeeriumi vahel. Samas on vaja efektiivset, aga mitte bürokraatlikku süsteemi, lisas ta.

Ehitus- ja projekteerimisvaldkonda puudutavad vajakajäämised kerkisid Lätis teravalt üles seoses 21. novembril Riia ostukeskuses juhtunud ohvriterohke varinguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles