Tuhapilv häirib lennuliiklust isegi Põhja-Aafrikas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabati lennujaam oli täna peaaegu inimtühi.
Rabati lennujaam oli täna peaaegu inimtühi. Foto: SCANPIX

Islandi vulkaanituha pilve tõttu seiskus täna lennuliiklus lisaks Kanaari saartele ja Lõuna-Hispaaniale esmakordselt ka Põhja-Aafrikas.


Ehkki suuremas osas Euroopa õhuruumis on lennuliiklus üleeuroopalise ameti Eurocontrol teatel tavapärane, sundis tuhapilve liikumine tuulte mõjul täna uusi piiranguid ja lennujaamade sulgemisi, vahendas AFP.

Maroko põhja- ja läänerannikul suleti Eesti aja järgi täna kella 21ni kaheksa lennujaama, nende seas Rabat ja Casablanca – tegu on esimese korraga, mil eelmisel kuul Euroopas tohutu lennukaose põhjustanud tuhapilv jõudis Aafrika kohale.

Hispaania võimud lubasid täna keskpäeval taasavada neli lennujaama, mis hommikul tuhapilve tõttu suleti. Endiselt jäid suletuks aga Kanaari saarte hulka kuuluva La Palma lennujaam ning maismaal asuvad Sevilla ja Jerezi lennuväljad.

Kokku on täna Hispaanias tühistatud umbes 180 lendu.

Türgi keelas täna neljaks tunniks ära lendamise kuni 6000 meetri kõrgusel Dardanellide ja riigi Euroopasse kuuluva osa kohal. Istanbuli lennujaam siiski jäi avatuks.

Islandi vulkanoloogide sõnul on praegu Euroopa taevas olev tuhk jäänud sinna eelmistest nädalatest ning see liigub tuule mõjul atmosfääris ringi. Teadlased ei tea, kui kaua see veel kesta võib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles