Maxima omanikettevõtte juht vabandas oma kommentaaride pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled, küünlad ja Läti lipp Riia Maxima juures.
Lilled, küünlad ja Läti lipp Riia Maxima juures. Foto: SCANPIX

Leedu jaekaubandusvõrgu Maxima omanikettevõtte Vilniaus Prekyba juhatuse esimees Jolanta Bivainyte vabandas eelmisel nädalal Riias 54 inimese elu nõudnud poevaringu järel antud kommentaaride pärast, mis tekitasid Lätis laialdast hukkamõistu.

«Mul on väga kahju seoses minu hiljutiste kommentaaridega Riias toimunud tragöödia kohta. Need olid ebaeetilised, ebaprofessionaalsed ja solvavad kõigile Läti elanikele. Mõistetavalt põhjustasid nad Lätis šokilaine ning veelgi pingestasid õhkkonda sellel leina ajal. Ma vabandan siiralt veel üks kord,» ütles Bivainyte meediale tehtud avalduses.

Bivainyte BNSile antud intervjuu, milles ta selgesõnaliselt eitas Leedu kompanii süüd poevaringus, väites, et Maxima personal ja juhtkond andsid antud olukorras endast parima, põhjustas hukkamõistu.

Tragöödia tõttu astus sel nädalal ametist tagasi ka Läti peaminister Valdis Dombrovskis, võttes toimunu eest poliitilise vastutuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles