Narva rahvaesindajad tõstsid kõigepealt oma palku

Irina Tokareva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnavolikogu esimees esimees Aleksandr Jefimov (paremal).
Narva linnavolikogu esimees esimees Aleksandr Jefimov (paremal). Foto: Irina Tokareva

Narva volikogu neljapäevasel koosolekul hääletasid 20 keskerakondlasest liiget saadikuhüvitise tõusu poolt: tavasaadiku tasu suureneb 35, kümne komisjoni esimehe tasu koguni 52 protsenti.

Narva saadikute hüvitis on nüüd seotud minimaalpalgaga. Esialgse projekti kohaselt, mille keskerakondlik koalitsioon ette valmistas, pidanuks reasaadikud saama alampalga (320 eurot) suurust hüvitist, see oleks ligi 70 protsenti rohkem, kui said eelmise koosseisu volikogulased (190 eurot). Komisjonide esimeeste ja aseesimeeste tasu kavatseti suurendada vastavalt 1,2- ja 1,1-kordse alampalgani varasema 211 euro asemel.

Ebaeetiline tõus

Opositsioon astus hüvitiste tõstmisele vastu. «Kolmandik Narva elanikest elab allpool vaesuspiiri, neil on raha enam tarvis kui meil. Kuhu on kadunud südametunnistus?» märkis saadik Katri Raik.

Positiivne on see, et juba esimesel koosolekul hakkavad saadikud täitma valimiseelset lubadust parandada narvakate elatustaset.

«Positiivne on see, et juba esimesel koosolekul hakkavad saadikud täitma valimiseelset lubadust parandada narvakate elatustaset. Muidugi kõigil kohe ei saa, siis vähemalt mõnelgi,» ironiseeris volikogu liige Jüri Raud. Tema arvates näib kõik see eriti inetu hiljutise lasteaia- ja huvikooliõpetajate pisikese – ainult seitse protsenti – palgatõusu taustal.

Niisuguse hiilgava otsuse tegid keskerakondlased enne valimisi, väljendades kahetsust, et eelarves pole raha  30-protsendiliseks palgatõusuks seni vaid alampalgast pisut rohkem saavatele munitsipaalõpetajatele.

«Praeguse otsuse mõte on tagada keskerakondliku koalitsiooni liikmetele suurem sissetulek: meil on kümme komisjoni ja 20 võimupartei liiget, igaüks neist on kas mingi komisjoni esimees või aseesimees,» ütles volikogu liige Nadeźda Sinjakova, nimetades lisapakkumist «inetult suureks».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles