Narva ei suuda linnapead paika panna

Irina Tokareva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnavalitsus.
Narva linnavalitsus. Foto: Priit Simson

Eesti suuruselt kolmandas linnas pole võimuparteil Keskerakonnal siiani oma kandidaati linnapea kohale.

Neljapäeval toimunud volikogu istungil polnud linnapea valimist päevakorda võetud. Keskerakonna Narva piirkonna esimees Andrus Tamm ütles Postimehele, et selle asjaga ei kiirustata.

«Otsustasime alustada komisjonide esimeeste ja aseesimeeste valimisega, mis on linnavõimu tööks olulisem, seejärel hakkame ka meeri valima, selleks on seaduse kohaselt meil aega kaks kuud.»

Kümme aastat Narva linnapea toolil olnud Tarmo Tammiste valiti kaks nädalat tagasi linnavolikogu esimeheks. See otsus häiris endist volikogu esimeest keskerakondlast Aleksandr Jefimovit, kes saatis kolleegidele elektronkirja.

«Tunnen nördimust selle pärast, kuidas te minuga käitusite. Esimese koalitsiooni koosoleku järel rääkisite kõik, et juhatuse kandidaat esimehe kohale olen mina. Teisi kandidaate ei nimetatud.» Kirja oli keegi tundmatu lekitanud internetti ja sai nii üldsusele teatavaks. Jefimov ei eita oma autorsust, ent keeldub selle kohta mingeidki kommentaare andmast.

Kirja järgi otsustades pole keskerakondlikul koalitsioonil linnapea kohale oma kandidaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles