Politsei: heitlik ilm nõuab hoolikat ja rahulikku liiklemist

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörtsisadu.
Lörtsisadu. Foto: Peeter Langovits

Kuna täna õhtust alates on lähipäevadeks oodata heitlikku ilma, tuletab politsei meelde, et kõik autojuhid ja jalakäijad peaksid olema liikluses eriti hoolsad ning üle tasuks vaadata ka oma sõiduki tehnilise seis ning varustus.

«Muutlikust õhutemperatuurist ning kohatisest lumetuisust tekkinud libedus ja halb nähtavus muudavad teeolud üsnagi keeruliseks. Kindlasti peaksid autojuhid hoidma korralikku pikivahet ning ristmikule või ülekäiguraja juurde jõudes hoo juba varakult maha võtma,» märkis Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Elari Kasemets.

«Ka tasuks välja otsida lumekaabitsad ja harjad, et enne sõidu alustamist autoklaasid korralikult puhtaks teha. Kõigil, kes veel ei ole jõudnud oma auto suverehvid talverehvide vastu vahetada, tuleks see kiiremas korras ette võtta, sest alates homsest, 1. detsembrist on talverehvide kasutamine kohustuslik,» lisas ta.

Kasemets soovitas ka kõigil autoomanikel veenduda selles, et rehvide seis vastaks nõuetele ning kaitseks liiklejate ohutust. Ta selgitas, et kulunud mustriga rehvid tuleks kindlasti uute ja korralikematega asendada, sest päevi näinud rehvid suurendavad riski sattuda liiklusõnnetusse.

Täna õhtul alates kella 18 on Tallinnas registreeritud juba tavapärasemast rohkem liiklusõnnetusi, õnneks ei ole keegi neis viga saanud.

Politsei paneb südamele valida ilmale vastav sõidustiil ning mitte liigselt kiirustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles