Kurikaelad on leidnud uue salakütuse sissetoomise mooduse

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokid. Pilt on illustreeriv.
Veokid. Pilt on illustreeriv. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Tolliametnikud pidasid 28. novembri öösel kinni haagise, milles ilma ohtlikule veosele viitavate tähistuste ja loata veeti suures tünnis diislikütust, hinnanguliselt oli kütust tünnis 30 tuhat liitrit ning maksudena jäi riigil saamata ligi 15 tuhat eurot.

Tegemist on igati rahvusvahelise äriga - kinnipeetud veok oli Läti numbrimärgiga, tenthaagis kuulus Eesti firmale, saatelehe järgi vedas autojuht Ruslan metalli ja tema teada nii oligi ning autojuhil tuli lihtsalt ühest Läti parklast haagis taha võtta, see Eestisse tuua ja tellitud kohta jätta, ent maksu- ja tolliameti töötajad said käe vahele, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

MTA Lõuna liikuvkontrollitalituse juhataja Kunnar Keres rääkis, et imselgelt on tegemist väga ohtliku veosega selles mõttes, et autojuht ei tea, mida ta veab, auto ei ole ka kuidagi tähistatud, tegemist oli tavalise tenthaagisega ning ka kaasliiklejate jaoks ei ole mingit erilist tunnust, mis viitaks sellele, et tegemist võiks olla ohtliku veosega.

«Ühendused, mis tünni küljes on, viitavad sellele, et need on tehtud spetsiaalselt kütuseveokiga ühendamiseks ja nendega on võimalik väga kiirelt see mahuti tühjendada ja uuesti täis laadida,» lisas ta.

Musta kütuseäri poolelt kuulub selline vedu uusimate leiutiste hulka, sest esimest korda puutusid Lõuna liikuvkontrollitalituse töötajad sellise haagise ja mahutiga kokku alles novembri alguses, kuid taolisi haagiseid liigub maanteel kümneid ning nende hulgast just kütusevedajat ära tunda pole kahtlemata lihtne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles