Elektrilevi viis brigaadid kõrgendatud valmisolekusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi tormi poolt lõhutud elektriliine parandamas Pärnus Väike-Posti tänaval.
Elektrilevi tormi poolt lõhutud elektriliine parandamas Pärnus Väike-Posti tänaval. Foto: Ants Liigus

Pühapäeva hilisõhtu seisuga on elektrita pea 8000 majapidamist.

Keskööl on Elektrilevi andmetel 7725 majapidamist elektrita. Kõige rohkem on neid Lääne-Virumaal, kus peab vooluta läbi saama ligi 2500 majapidamist. Harjumaal on elektrita 2461, Saaremaal 1317 ja Viljandimaal 179 majapidamist. Kokku on rikkelisi katkestusi 963-s alajaamas.

Elektrilevi kodulehe andmetel on täna kokku registreeritud elektririkkeid pea 16995 majapidamises.

Kuna ilmaolud halvenesid veel õhtul, võivad need kaasa tuua veelgi puude murdumisest tingitud elektririkkeid. Suurim elektrikatkestuste oht on rannikualadel ja saartel.

Elanikel soovitatakse laadida mobiiltelefonide akud, varuda taskulampe ja küünlaid ning joogivett majapidamistes, kus veevarustus sõltub elektrist.

Katkenud elektriliini märgates palub Elektrilevi helistada kohe Elektrilevi rikketelefonil 1343. Katkenud liinidele ei tohi läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi.

Voolu kadudes palub Elektrilevi enne rikketelefonile 1343 helistamist oodata 10-15 minutit, mille jooksul saab Elektrilevi keskpingerikke korral kindlaks teha rikke ulatuse ja saata klientidele SMS-teate rikke kõrvaldamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles