Kohus karistas vägivaldset ema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rusikas. Illustreeriv foto.
Rusikas. Illustreeriv foto. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viru maakohus mõistis lõppeval nädalal kriminaalkorras süüdi korduvalt oma alaealise lapse vastu käe tõstnud ning teisigi vägivallategusid sooritanud noore naise, määrates talle tingimisi vangistuse.

Süüdistuse järgi said 32-aastase Jelena süüteod alguse 2010. aasta aprillis, kui ta läks Sillamäel Gagarini tänaval asuva lasteaia juures tülli 25-aastase naisega. Jelena ähvardas naisel pea puruks lüüa ning kui ta naise osas jäi vaid ähvarduse tasemele, siis samas viibinud alaealisele lapsele lõigi ta käega vastu pead.

Mullu märtsi lõpus asus Jelena taas vägivallatsema ning seekord Majakovski tänaval asuvas lasteaias. Ta tungis kallale 24-aastasele naisele, haaras tal käest ja raputas tugevalt. Kannatanu tundis rünnaku tõttu füüsilist valu ja sai ka vigastada.

Ühtlasi selgus eeluurimisel, et Jelena oli vägivaldne ka oma 15-aastase poja suhtes. Nii peksis ta last mullu veebruarist kuni oktoobrini korduvalt käte, jalgade ja erinevate esemetega, tekitades poisile järjepidevalt suurt valu. Kõik see lõppes mullu 12. oktoobril, kui politsei lõpuks vägivaldse naise kinni pidas ja kohus ta vahi alla võttis.

Lõppeval nädalal tunnistas kohus Jelena süüdi ähvardamises, kehalises väärkohtlemises ning piinamises ja määras talle lühimenetluse korras kaheksakuulise vangistuse. Sellest viis kuud ja 24 päeva oli naine kohtueelsel ajal juba ära kandnud, ülejäänud karistusaeg tuleb tal aga kanda tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles