Riigikohus võttis maadevahetuse menetlusotsuseks lisaaega

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuotsuse kuulutamine maadevahetuse protsessis.
Kohtuotsuse kuulutamine maadevahetuse protsessis. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikohus otsustas täna võtta maadevahetuse süüasja menetlusse võtmise otsuse langetamiseks lisaaega ja teeb otsuse tõenäoliselt detsembri jooksul.

«Kuna tegemist on väga keeruka ja mahuka süüasjaga, otsustas riigikohus otsuse tegemisega mitte kiirustada ja pikendada kassatsioonide eelmenetluse aega,» ütles riigikohtu pressiesindaja Merje Talvik Postimehele.

Tema sõnul sellel nädalal suure tõenäosusega maadevahetuse kriminaalasja menetlusse võtmise otsust veel ei tule, loodetavasti jõuab riigikohus otsuse langetada detsembri jooksul.

Esialgse kava järgi pidanud riigikohus langetama otsuse maadevahetuse süüasja menetlusse võtmise või mittevõtmise kohta.

Tallinna ringkonnakohus mõistis tänavu juunis väidetavalt ebaseadusliku maadevahetuse eest altkäemaksu andmises ja saamises süüdi poliitikud Villu Reiljani ja Ester Tuiksoo, samuti maa-ameti endise juhi Kalev Kanguri, aga ka ärimehed Toomas Annuse, Tullio Libliku, Tarmo Pedjasaare ja Einar Vettuse.

Ärimeeste ja poliitikute kaitsjad kaebasid selle otsuse edasi riigikohtusse, sest ükski kohtualune süüd ei tunnista. Advokaatidele annab julgust Harju maakohtu otsus, millega maadevahetajad õigeks mõisteti. Et oma positsioone veelgi kindlustada, on asjaosalised suutnud riigikogu menetlusse anda seaduseparanduse, millega keelatakse edasipidi maakohtu õigeksmõistvat otsust edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles