Ansip sai Langi lahkumisavalduse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Rein Lang andis lahkumisavalduse peaminister Andrus Ansipile.
Kultuuriminister Rein Lang andis lahkumisavalduse peaminister Andrus Ansipile. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Andrus Ansip sai täna kultuuriminister Rein Langi lahkumisavalduse.

Vastavalt seadusele edastab peaminister lahkumisavalduse presidendile. Ansip viib kultuuriministri avalduse presidendile kolmapäeval, 4. detsembril kell 12.

Ansipi sõnul on Rein Lang olnud tugev minister ning valitsuses jõuline kultuuri eest seisja. Tänu investeeringutele kultuuriobjektidesse ja keskmisest suuremale kultuuritöötajate palgatõusule kasvab tuleval aastal kõige enam just kultuuriministeeriumi eelarve – 22,8 protsenti. Langi juhtimisel on alanud kaua oodatud Eesti Rahva Muuseumi ehitus ja riigikogusse on jõudnud dokument kultuuripoliitika põhialustest aastani 2020, tunnustas Ansip.

Peaminister ütles kultuuriministri lahkumisavaldust kommenteerides, et tal on kahju. Ansipi sõnul on Lang valitsuse liikmena olnud hea meeskonnaliige, kel on olnud julged ideed ja otsustavust neid ellu viia. «Tänan Rein Langi tehtud töö eest,» ütles peaminister.

Lang on Ansipi juhitavates valitsustes minister olnud alates 2005. aastast. Aastatel 2005-2011 oli ta justiitsminister, alates 6. aprillist 2011 oli ta kultuuriminister.

Uue kultuuriministri kandidaadi esitab Reformierakonna juhatus kolmapäeva hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles