Langi lahkumiskõne ülekanne püstitas riigikogu vaatajarekordi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kultuuriminister Rein Langi täna parlamendi ees peetud lahkumiskõnet jälgis riigikogu veebis mitu tuhat inimest.

Riigikogu pressiteenistuse teatel oli Langi poliitilise avalduse üheaegsete vaatajate tipp riigikogu veebilehel 6590. Senine vaatajarekord oli samas vaid 900.

Lang selgitas täna riigikogu ees oma tagasiastumise motiive ning avaldas arvamust, et vaba parlamendisaadikuna on tal rohkem võimalusi oma häält kuuldavaks teha. Ta ütles, et ei astu tagasi mitte Sirbis toimunu pärast ega ka seetõttu, et oleks oma ametis põhimõttelistes küsimustes eksinud, vaid sellepärast, et tal on muutunud võimatuks osaleda ministrina Eesti ühiskonna kommunikatsiooniväljas.

Uue kultuuriministri kandidaadi kinnitab Reformierakonna juhatus erakonna esimehe, peaminister Andrus Ansipi ettepanekul kolmapäeval. Seni on üheks võimalikuks ministrikandidaadiks peetud riigikokku kuuluvat Urve Tiidust.

Kui kandidaat on saanud erakonna juhatuse heakskiidu, teeb peaminister presidendile ettepaneku Lang vabastada ja nimetada ametisse uus kultuuriminister. Uus minister astub ametisse vande andmisega riigikogu ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles