Oligarhiks peetav Šlesers plaanib Läti poliitikasse naasta

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainārs Šlesers.
Ainārs Šlesers. Foto: SCANPIX

Kahe aasta eest valimistel parlamendi ukse taha jäänud Ainārs Šlesers plaanib naasta Läti poliitikasse.

Kunagise majandus- ja transpordiministri, asepeaministri ning parlamendisaadiku Šlesersi sõnul kavatseb ta astuda piirkondliku erakonna Ühtsena Läti Eest liikmeks, millel on plaanis osaleda nii järgmistel kohalikel kui ka üldvalimistel, vahendas uudisteagentuur BNS.

Kunagise Läti Esimese Erakonna/Läti Tee liider tegi 2011. aasta suvel üllatava sammu, kui otsustas muuta erakonna nime Šlesersi Reformierakonnaks, kuid edu parlamendivalimistel see talle ei taganud ning erakond jäi parlamendist välja. Samal aastal teatati ka erakonna laiali saatmisest.

Ühtlasi vastutas Šlesers kaudselt ka selle eest, et Lätis toimusid samal aastal erakorralised valimised. Nimelt sai parlamendi laialisaatmisotsusega päädinud rahvahääletuse ajendiks asjaolu, et parlamendisaadikud ei lubanud Läti korruptsioonivastase võitluse büroo (KNAB) töötajatel läbi otsida parlamendisaadiku Šlesersi kodu.

Seepeale kasutas ekspresident Valdis Zatlers võimalust algatada parlamendi laialisaatmine. KNAB kahtlustas, et Šlesers sai nii lennukompaniilt Air Baltic kui ka teisteltki ettevõtetelt ebaseaduslikult raha, mis kulutati tema erakonna valimiskampaaniale. Kohus pole Šlesersit selles aga süüdi mõistnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles