Kuressaare koalitsioon lubab linnatelevisiooni

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valgamaalane

Kuressaares võimuliidu moodustanud sotside ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ühised seisukohad näevad ette, et Kuressaare ja Saaremaa jaoks peavad järgnevad aastad tähendama suuri muudatusi, muuhulgas lubatakse võimuleppes oma televisiooni loomist, ühe riigiasutuse toomist Kuressaarde, tasuta WiFi leviala laienemist ning niitmisrahu.

Otsustavaid samme plaanitakse astuda linna rahvastiku vähenemise peatamiseks, ette nähakse ühtse saarena oma vajaduste ja õiguste eest seismist ning linna ja saare strateegilist suhestamist Eesti, Euroopa ja maailma kaardil. Just selliste lubadustega algab linna uus koalitsioonileping, kirjutab Saarte Hääl.

Rakendada tahetakse ka kaasava eelarve põhimõtet ehk sisuliselt saavad linnaelanikud õiguse otsustada teatud rahasumma kasutamise üle. «Anname alates 2014. aastast igal aastal linnakodanikele võimaluse otsustada otse vähemalt 30 000 euro kasutamine.»

Kuna paremaks tahetakse muuta linnakodanike informeerimist linnavalitsuse ja -volikogu tööst, peaksid Kuressaare Sõnumites hakkama igakuiselt ilmuma linna elukorraldust selgitavad artiklid. Veelgi enam, linnajuhid lubavad luua Kuressaare oma televisiooni. Tõsi küll, Kuressaare televisioon hakkaks tööle Youtube’i baasil.

Tõsi küll, Kuressaare televisioon hakkaks tööle Youtube’i baasil.

Eesmärgiks seatakse vähemalt ühe riigiasutuse ületoomise Kuressaarde ning luua tahetakse kaugtöökeskus, loomemaja ja veebipõhine vabatahtliku töö börs.

Inimkeskse, keskkonnasõbraliku ja atraktiivse linnaruumi alalõigus lubatakse täiesti uue asjana kuulutada linnas välja pühapäevane muruniitmisrahu. Tasuta WiFi levik lubatakse tagada aga terves kesklinnas, lossipargis ja rannas.

Kuna seni on suurt poleemikat tekitanud meelelahutusasutuste lahtiolekuajad ja kord Kuressaare südalinnas, pole sedagi teemat unustatud: «Võtame eesmärgiks linna lõbustusasutuste sulgemise kell 3 öösel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles