Riigikogu ööistungitele kulus pea 6500 eurot

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu pidi riigieelarve eelnõu teisel lugemisel läbi hääletama 402 muudatusettepanekut.
Riigikogu pidi riigieelarve eelnõu teisel lugemisel läbi hääletama 402 muudatusettepanekut. Foto: Toomas Huik / Postimees

Novembri keskel opositsioonilise Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) venitamise tõttu riigikogus toimunud ööistungid nõudsid ligi 6500 eurot lisaraha.

Riigikogu pressiteenistuse teatel maksti novembris istungeid teenindavatele riigikogu kantselei teenistujatele ületundide eest kokku 6491 eurot.

Ööistungid tõi novembris kaasa sotsiaaldemokraatide nõue tõsta järgmise aasta riigieelarve eelnõus esimese ja teise lapse eest makstavat lapsetoetust. Kuna opositsioonipoliitikud taotlesid kõigi eelarveparanduste hääletamist ning võtsid hääletuste eel vaheaegu, kestis eelnõu teine lugemine 13. novembri pärastlõunast järgmisel päeval kella 13ni ning jätkus ka veel kahel lisaistungil, mis kestsid vastavalt kaheksa ja 12 tundi.

SDE taotles venitamistaktikat kasutades esimese ja teise lapse eest makstava lapsetoetuse kolmekordistamist alates 1. juulist, mis oleks nõudnud eelarvest 53 miljonit eurot. Raha soovisid nad selleks saada 26-protsendilise tulumaksuastme kehtestamisest tulule, mis aastas ületab 14 000 eurot. Koalitsioonipoliitikutega ei õnnestunud sotsiaaldemokraatidel toetuste tõstmises aga kokkuleppele jõuda.

2014. aasta riigieelarve eelnõu peaks tulema riigikogus lõpphääletusele 11. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles