Sotsid pakuvad Narva linnapeaks Jevgeni Ossinovskit

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraadist riigikogu liige Jevgeni Ossinovski on mitu aastat tegutsenud Keskerakonna ainuvõimu murdmise nimel Ida-Virumaal. Äsja kerkis ta Narvas parimaks häältepüüdjaks, ent tema partei ei suutnud sedapuhku tsentriste linnatüürilt tõrjuda.
Sotsiaaldemokraadist riigikogu liige Jevgeni Ossinovski on mitu aastat tegutsenud Keskerakonna ainuvõimu murdmise nimel Ida-Virumaal. Äsja kerkis ta Narvas parimaks häältepüüdjaks, ent tema partei ei suutnud sedapuhku tsentriste linnatüürilt tõrjuda. Foto: Karli Saul

Et poolteist kuud pärast valimisi pole Keskerakond suutnud leida Narvale linnapead, esitavad sotsiaaldemokraadid sellele kohale Jevgeni Ossinovski (SDE) kandidatuuri.

«Narvas on sisuliselt tegu võimuvaakumiga. Valimistest on peagi möödas seitse nädalat, kuid Narvas valimised võitnud Keskerakond ei suuda kuidagi välja käia oma kandidaati linnapea kohale. Seega otsustasid sotsiaaldemokraadid pakkuda linnapeakandidaadiks valimistel narvalaste suurima toetuse pälvinud ja 2403 häält kogunud riigikogu liikme Jevgeni Ossinovski,» ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Narva osakonna esimees Jaak Allik.

Alliku sõnul on Narvas kujunenud juriidiliselt paradoksaalne olukord, kus oma volitused maha pannud linnavalitsuse senine juht Tarmo Tammiste on kinnitatud linnavolikogu esimeheks. «Tegelikult peaks ta kuni uue linnapea valimiseni täitma linnapea kohustusi,» märkis Allik.

Viimane Narva volikogu istung oli 28. novembril, mille päevakorras linnapea valimisi taas ei olnud.

Eesti suuruselt kolmandas linnas pole võimuparteil Keskerakonnal siiani oma kandidaati linnapea kohale. Keskerakonna Narva piirkonna esimees Andrus Tamm on Postimehele öelnud, et selle asjaga ei kiirustata. «Otsustasime alustada komisjonide esimeeste ja aseesimeeste valimisega, mis on linnavõimu tööks olulisem. Seejärel hakkame ka meeri valima, selleks on seaduse kohaselt meil aega kaks kuud,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles