Reinsalu kutsus Põhjala Gruppi panustama küberkaitsesse

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Urmas Reinsalu.
Kaitseminister Urmas Reinsalu. Foto: Toomas Huik

Kaitseminister Urmas Reinsalu kutsus täna Helsingis Põhjala Grupi kaitseministrite kohtumisel partnerriike senisest suuremale küberkaitse-alasele koostööle.

Tema hinnangul oleks vaja luua riikide küberekspertide vahel senisest tõhusam koostöö, mis tuleks panna proovile ühisõppustel.

«Aeg näitab, et küberintsidendid on saamas infoühiskonna lahutamatuks osaks, samamoodi peab küberkaitse saama lahutamatuks osaks riikide kaitsekoostööst,» vahendas kaitseministri nõunik Reinsalu sõnu.

Põhjala Grupi riikide ühine huvi on anda koostööle senisest praktilisem väljund läbi ühise võimete arendamise. Tänasel kohtumisel kavandati koostöö tulevikku, ühiseid algatusi ning järgnevate aastate projekte. Riigid tutvustasid enda initsiatiive ning kutsusid teisi riike nendes osalema.

Põhjala Gruppi kuuluvad Eesti, Läti, Leedu, Soome, Rootsi, Norra, Taani, Island, Suurbritannia, Holland, Saksamaa ja Poola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles