Viljandis hukkus rängas avariis teed ületanud abielupaar

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandis juhtus täna hommikul kaks elu nõudnud liiklusõnnetus, kui eakas abielupaar jäi sõiduteed ületades auto alla.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja teatel juhtus õnnetus kella kaheksa ajal Riia maanteel majade vahel, kus 47-aastane Thea sõitis Peugeot’ga otsa teed ületanud abielupaarile. Õnnetuses said üliraskeid vigastusi 75-aastane Aarne ja 67-aastane Helgi, kelle kiirabi toimetas Viljandi haiglasse, kus nad mõlemad hiljem surid.

Politsei andmetel oli autojuht kaine ja juhtimisõigusega, viibis autos üksi ning viga ei saanud. Sõiduk liikus sirgel teelõigul kesklinna poolt Puidu tänava suunas. Esialgsetel andmetel ei pannud autojuht teed ületanud jalakäijaid tähele ning neid märgates ei õnnestunud tal enam pidurdada ega vältida kokkupõrget.

Õnnetuskohal oli asfalttee vihmamärg ning nähtavust piiras hämarus ja vihmasadu. Sõiduauto rehvid vastasid nõuetele.

Politsei selgitab, kas jalakäijad ületasid sõiduteed selleks ettenähtud kohas, kas nad kandsid helkurit ja milline oli sõiduki kiirus. Kõigil inimestel, kes õnnetust pealt nägid, palub politsei ütluste saamiseks helistada hädaabinumbril 110.

Liiklusõnnetuse täpsete asjaolude uurimiseks alustas Viljandi politsei kriminaalmenetlust.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et pimedal ajal on sõidukijuhtide peamised ohud seotud valdavalt piiratud nähtavusega. «Selle õnnetuse täpsed asjaolud on uurimisel, kuid näiteks sajumärg aknaklaas, kulunud kojamehed ja määrdunud sõidukituled on selgelt iga autojuhi jaoks ohuteguriteks, mis nähtavust piiravad,» lausus ta.

Politsei tuletab ühtlasi meelde, et jalakäijatele pole helkur mitte üksnes kohustuslik, vaid ka tarvilik vahend enda nähtavaks tegemiseks.

Politsei kutsub kõiki liiklejaid ettevaatusele, kuna sel nädalal muutuvad ilmaolud senisest veelgi keerukamaks. Temperatuuri kõikumine teeb sõiduteed libedaks ning lumi, lörts ja tuisk piiravad oluliselt nähtavust. Seetõttu soovitab politsei kontrollida, kas autol on all piisava mustrisügavusega talverehvid, ning enne sõituminekut aknaklaasid korralikult jääst ja lumest puhastada.

Sel aastal on Eestis liiklusõnnetustes hukkunud 72 inimest, mullu samal ajaperioodil hukkus liikluses 82 inimest.

Copy
Tagasi üles