Ansip: loodetavasti leiab riigikogu ERRile lisaraha

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip riigikogu infotunnis
Andrus Ansip riigikogu infotunnis Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Peaminister Andrus Ansip avaldas täna riigikogu infotunnis lootust, et parlament leiab järgmise aasta riigieelarves Eesti Rahvusringhäälingule (ERR) jalgpalli maailmameistrivõistluste näitamiseks lisaraha.

Ansip ütles infotunnis, et peab jalgpalli maailmameistrivõistlusi oluliseks. «Minusuguseid on Eestis päris palju, finaalmängude ajal vähemalt 200 000 inimest, ja mina pean ülekannet jalgpalli maailmameistrivõistlustelt väga oluliseks,» lausus ta ning lisas, et raha tuleb võistluste näitamiseks kindlasti leida.

Ansip avaldas lootust, et riigikogu sellise otsuse riigieelarve eelnõu menetlemise käigus ka teeb. Riigieelarve lõpphääletus peaks toimuma järgmisel kolmapäeval.

«Eelkõige oleks tulnud muidugi rahvusringhäälingul siis, kui nad lepingut sõlmisid, näha ka ette, kust tulevad vahendid selleks, et lepingut täita, et jalgpalli maailmameistrivõistlused Eesti rahvani tuua,» märkis Ansip.

Kahe nädala eest selgus, et tuleval aastal Brasiilias toimuvate jalgpalli maailmameistrivõistluste näitamisele kuluks 600 000 eurot, kuid seda raha ERRil ei ole. ERRi juht Margus Allikmaa ütles toona, et ülekandeõigusi üritatakse müüa erakanalitele või Tallinna TV-le. Eile pidi ta siiski nentima, et teised kanalid pole õiguste ostmise vastu huvi tundnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles