Eesti esinduskoor laulab Londonis mainekal suurfestivalil BBC Proms

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Hillier
Paul Hillier Foto: Mihkel Maripuu

Täna esineb Eesti Filharmoonia Kammerkoor Paul Hillieri juhatusel festivalil BBC Proms Londoni kuulsas kontserdipaigas Royal Albert Hall. Seal tuleb ettekandele Rahmaninovi «Koguöine jumalateenistus».


Festivali korraldab Briti rahvusringhääling BBC ning tegemist on Euroopa ühe suurima ja vanima klassikalise muusika festivaliga, kus esinevad tippmuusikud kogu maailmast. Promsile esinemiskutse saamine on kui tõendus kuulumisest maailma tipptasemele.



1895. aastal asutatud Proms toimub sel aastal 114. korda. 8. juulist kuni 13. septembrini leiab aset 76 kontserti, millest BBC Raadio 3 teeb otseülekanded. Festivali ava- ja lõppkontserdi kannab otse-eetris üle ka Klassikaraadio. Ülejäänud kontsertidest on eesti kuulajatele salvestised eetris  valikuliselt. Tänast tunnipikkust kontserti saab Klassikaraadios kuulata 22. augustil kell 19.05.



Eesti Filharmoonia Kammerkoor on BBC Promsil esinenud varemgi. 2005. aastal olid nad esimene Eesti muusikakollektiiv, keda kutsuti osalema sellel prestiižikal festivalil.


EFK esines eile mainekal Edinburghi festivalil, kus Põhjamaade heliloojate muusikast koosnevas kavas olid eesti autoritest Veljo Tormise, Toivo Tulevi ja Arvo Pärdi teosed.



Novembris siirdub koor kümnekontserdilisele turneele Ameerikas. Seal juhatab koori selle asutaja Tõnu Kaljuste ning kavas on Pärdi, Tüüri ja Vivaldi muusika. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles