Lõuna-Aafrika tuletõrjuja jäi pärast kuuekorruselist lendu ellu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjuja. Pilt on illustreeriv.
Tuletõrjuja. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika tulitõrjuja kukkus kodutut meest päästes leeke täis liftišahti, kukkus kuus korrust allapoole ja jäi ellu.

Durbani tuletõrjes töötava Malusi Mncube päästsid šahtist kolleegid, lennu teinud mees oli kukkumisel saanud ainult puusale verevalumi, kirjutab uudisteagentuur AFP.

«Šaht oli pime ja suitsu täis. See on ime, et ta ellu jäi ja ainult väikseid vigastusi sai,» sõnas riigi idaosas asuva sadamalinna tuletõrje ülem Max Magnussen.

Mncube pidi päästmist kolm tundi ootama, veetes seda aega šahtis koos kodutu mehe, keda ta päästa oli üritanud, laibaga. Kodutu oli kukkumisel saadud vigastuste ja vingugaasi sissehingamise tõttu surnud.

Mehe kolleegid olid tuletõrjuja ellujäämisest hämmastuses. Sündmuskohal viibinud Justin Bateman sõnas ajalehele Witness, et Mncube oli maandunud põleva rämpsuhunniku otsa, pääsedes napilt teravate metallorade otsa kukkumisest, mis olid mõlemal pool hunnikut püsti.

«Kui tal poleks hapnikumaski kaasas olnud, poleks tal seal üle kümne minuti olnud võimalik elus püsida – suits oli seal nii tihe,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles