CNN: Häkkerid varastasid üle kahe miljoni kasutajanime ja salasõna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Häkkerid on varastanud üle kahe miljoni suhtlusvõrgustike Facebook ja Twitter ning meilikeskkondade Google ja Yahoo kasutajanime ja salasõna, kirjutas CNNMoney.

Andmevargus tehti maailma arvutitesse istutatud pahavara abil, ütlesid Trustwave'i uurijad. Viirus varastas kasutajate sisselogimisandmeid viimase kuu jooksul külastatud tähtsamatel veebilehtedel ja saatis kasutajanimed ja salasõnad häkkerite kontrollitud serverile.

Küberjulgeolekufirma Trustwave'i uurijad leidsid 24. novembril serveri üles Hollandist. Nad avastasid, et andmevargus puudutas enam kui 93 000 veebilehte, nende seas 318 000 Facebooki, 70 000 Gmaili, Google+ ja Youtube'i, 60 000 Yahoo, 22 000 Twitteri kontot, 9000 Vene suhtlusvõrgustiku Odnoklassniki kontot, 8000 ADP ja sama palju LinkedIn-i kontot.

Trustwave teavitas ettevõtteid vargusest. «Meil puuduvad tõendid selle kohta, et häkkerid nendesse kontodesse sisse logisid, kuid tõenäoliselt nad seda tegid,»  ütles John Miller Trustwave'ist.

Milleri sõnul ei tea Trustwave veel, kuidas viirus personaalarvutitesse sokutati.

Häkkimiskampaaniaga alustati salasõnade kogumist 21. oktoobril ning see võib endiselt kesta. Ehkki Trustwave avastas Hollandis asuva serveri, võib Milleri sõnul samasuguseid servereid veel olla.

Ta lisas, et on enim mures ADP-ga seotud varguse pärast. Seda kasutavad tavaliselt raamatupidajad, kes haldavad töötajate palgaandmeid. Kogu info, mida nad näevad, võib jõuda häkkeriteni kuni hetkeni, mil salasõnad ära muudetakse. «Neil võib õnnestuda palgaandmeid muuta,» lausus Miller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles