Põhja- ja Lääne-Euroopat raputab tugev torm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugeva tuule tõttu juhtunud õnnetus Šotimaal, kus suri kaubaauto juht.
Tugeva tuule tõttu juhtunud õnnetus Šotimaal, kus suri kaubaauto juht. Foto: SCANPIX

Täna piitsutasid Põhja- ja Kesk-Euroopat kõvad tuuled ja tugevad vihmavalangud.

Edinburghi lähedal West Lothian sai surma veoautojuht, kui tuul tema sõiduki teiste autode peale lükkas. Teistes autodes olijad said kergemaid vigastusi, teatas Šoti politsei.

Möödunud ööl Šotimaal mõõdetud tuuleiilide kiirus ulatus kohati üle 63 meetri sekundis ning täna jäid seal paljud teed ja sillad suletuks. Ka peatati rongiliiklus kogu Šotimaal, ettevõtte Network Raili pressiesindaja Nick Kingi sõnul oli rööbaste peal liiga palju prahti ning seadmed olid edasitöötamiseks liialt kahjustusi saanud.

Teadete kohaselt on Šotimaal kuni 100 000 majapidamist elektrita, Põhja-Iirimaal pole elektrit veel 7000 kodus.

Glasgow’ keskraudteejaam tühjendati täna inimestest, kui ringilendav praht lõi sisse katuseklaasi. Keegi vigastada ei saanud.

Ilmaennustajate sõnul võib Saksamaa Põhjamere rannikul tuulekiirus ulatuda ligi 39 meetrit sekundis. Briti keskkonnaamet aga hoiatas rannikualade elanikke üleujutuste eest.

Laevafirmad jätsid ära praamireisid mõnele Saksa Põhjameres asuvale saarele ning Saksa riigiraudteefirma Deutsche Bahni hinnangul võib riigi põhjaosas esineda rongiliikluses tõrkeid.

Taanis peatati kogu rongiliiklus täna pärastlõunast alates. Madalmaad valmistusid tormiks veetõkete sulgemisega. Lisaks tühistas riiklik lennufirma KLM ettevaatuse mõttes kümneid lende.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles