Narkoärika süüdimõistmine jõustus lõplikult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on metamfetamiini tootmise vahendite mulaaž, mida kasutatakse politseinike väljaõppel.
Pildil on metamfetamiini tootmise vahendite mulaaž, mida kasutatakse politseinike väljaõppel. Foto: SCANPIX

Laiaulatusliku narkoäri eest alama astme kohtute otsusel pika vangistuse saanud narkoärika süüdimõistmine jõustus lõplikult, kuna riigikohus ei võtnud tema kaitsja kassatsioonkaebust menetlusse.

Tänavu aprilli alguses mõistis Viru maakohus Anton Silla süüdi talle esitatud süüdistustes laiaulatusliku narkoäri ajamises ning mõistis mehele liitkaristusena seitse aastat vangistust. Ka mõistis kohus Sillalt välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud, kokku 2161 eurot ja 95 senti. Karistuse kandmise alguseks luges kohus 2012. aasta 29. juuni.

Hiljem jäi Silla süüdimõistmine jõusse ka ringkonnakohtus ning kuna riigikohus ei võtnud neljapäeval Silla kaitsja kaebust menetlusse, jõustus mehe süüdimõistmine lõplikult.

Süüdistuse järgi leppis Anton Sild mullu talvel ühe Leedu elanikuga kokku, et ostab viimase käest kaks kilogrammi metamfetamiini. Et suur narkokogus ohutult Leedust Eestisse tuua, palkas Antonkulleriks Sergei, kellega koos sõideti mullu 29. veebruaril Antoni võõrasisa Audiga Leetu.

Vilniuses said mehed eeluurimisel tuvastamata jäänud isikult 1831 grammi narkopulbrit, mis sisaldas 207 grammi puhast metamfetamiini. Seejärel ostis Anton kullerile bussipileti tagasi Eestisse tulekuks ning Sergei saabuski mullu 1. märtsil narkosaadetisega Eestisse. Kuna aga korrakaitsjad olid toimunule jälile saanud, pidasid nad kulleri koos metamfetamiiniga kinni.

Kuna Sergei oli nõus kokkuleppemenetlusega, kuulis tema karistusotsust juba mullu juulis. Viru maakohus mõistis mehe süüdi suures ulatuses narkootikumide ebaseaduslikus käitlemises ja uimastite üle piiri toomises ning määras talle nelja-aastase vangistuse.

Anton astus kohtu ette hiljem ning kohus arutas tema süüepisoode üldmenetluses. Kohtuliku uurimise lõppedes taotles prokurör tallenarkokuriteo eest seitsmeaastast vangistust, Antoni kaitsja leidis aga, et kohus peaks mehe õigeks mõistma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles