Prantsuse väed alustasid operatsiooni Kesk-Aafrika vabariigis

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõjaväelased Kamerunis.
Prantsuse sõjaväelased Kamerunis. Foto: SCANPIX

Prantsuse väed alustasid ööl vastu tänast operatsiooni Kesk-Aafrika Vabariigis (KAV-is), patrullid saadeti pealinna Banguisse tänavavägivalda vaigistama, ütles kaitseminister Jean-Yves Le Drian.

Minister kinnitas Radio France Internationale'ile, et patrullid asusid juba tegutsema ning esialgne eesmärk on tagada piisav turvalisus, et alustada humanitaarmissiooni, edastas uudisteagentuur AFP.

Prantsusmaa käskis sõjaväelastel endisesse kolooniasse minna eile – ööl vastu eilset ründasid kristlastest võitlejad Bangui moslemite linnaosi, vägivald nõudis üle 120 inimelu. Tänane öö oli vaikne.

Eile andis ÜRO julgeolekunõukogu loa sõjaväeliseks sekkumiseks kaosesse vajuvas Kesk-Aafrika vabariigis. Prantsuse president Francois Hollande andis selle peale käsu saata riiki veel 600 sõdurit, kahekordistades seal viibivate Prantsuse vägede hulka.

Prantsuse väed sisenesid Kesk-Aafrika vabariiki naaberriigi Gaboni kaudu.

«Te peate kindlustama, et vandaalid, bandiidid ja sissid teaksid, et nad ei saa kasutada Bangui tänavaid oma lahinguteks,» kommenteeris Le Drian.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles