SOS Lasteküla kogus Riia poevaringu ohvritele 14 000 eurot

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled, küünlad ja Läti lipp Riia Maxima rusude juures.
Lilled, küünlad ja Läti lipp Riia Maxima rusude juures. Foto: SCANPIX

SOS Lasteküla Eesti ühing kogus Riia poevaringu ohvritele 14 160 eurot, millega toetatakse psühholoogilise abi andmist kannatanutele ja nende peredele.

SOS Lasteküla Eesti tegevjuhi Margus Oro sõnul töötab Riias teist nädalat lasteküla 20-liikmeline psühholoogidest koosnev kriisimeeskond. «Nõustamist on tehtud üle 400 tunni nii kodudes, koolides kui ka lasteaedades. Selles elurajoonis on palju koole ja lasteaedu ning selline õnnetus ei puudutanud mitte ainult õnnetuses kannatada saanuid, vaid ka teisi lapsi ning nende vanemaid,» ütles ta ühingu teatel.

Teine kriisimeeskond töötab Liepaja ja Valmiera elanikega, kelle lähedased hukkusid või said traagilises õnnetuses kannatada. «Läti kolleegid on välja töötanud programmid edaspidiseks pikemaajaliseks perekondade toetamiseks. Annan kõigile eestimaalastele edasi oma Läti kollegi tänu, kes oli pisarateni liigutatud oma naabrite toetusest,» lisas Oro.

Riia Maxima ostukeskus varises kokku 21. novembril, õnnetuses hukkus 54 inimest ning veel kümned said vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles